• Slide 0
 • Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
 • Slide 6

Dynamische RI&E

Als startpunt voor de zorg voor en het in kaart brengen van de arbeidsomstandigheden is een RI&E een cruciaal instrument. Om arbo en preventie goed te borgen, structuur aan te brengen en om dynamiek te creëren, ontwikkelde Raatwerk vanuit haar visie en ervaring het ArboManagementSysteem (AMS). Met dit digitale RI&E-instrument, met een proactief volgsysteem, ontstaat er grip op de activiteiten die op het gebied van veilig en gezond werken worden uitgevoerd.

De dynamische RI&E van Raatwerk

Het AMS is een digitaal instrument waarmee u zelf de dynamische RI&E kunt uitvoeren.
Na een korte instructie kunt u zelf direct aan de slag met het beantwoorden van de vragenlijsten. Onze handleiding en de E-learning module bieden ondersteuning bij het inrichten van het AMS, bij de uitvoering van de RI&E en bij de werkzaamheden die volgen uit het Plan van Aanpak. Na het invullen van de vragenlijsten wordt geheel automatisch een digitaal Plan van Aanpak gemaakt waarbij het mogelijk is rapportages in Word of Excel te maken.
Met het AMS, de digitale RI&E applicatie van Raatwerk zullen grote, complexe organisaties, maar ook kleine bedrijven baat hebben bij het gebruik van het AMS waarbij de energie en de dynamiek vooral gaat zitten in het proces ná het uitvoeren van de RI&E.

De actuele RI&E

Door het digitaal invullen van de vragenlijsten van de RI&E, kunnen niet alleen eenmalige acties gegenereerd worden, maar ook de terugkerende acties waardoor alle informatie in de RI&E voortdurend actueel is. De gebruiker van het AMS voldoet aan de wettelijke eis dat de RI&E actueel moet zijn. Het AMS is de digitale RI&E bij uitstek!

Waarom het AMS? Dynamische RI&E

Het AMS is:

 • Gebruiksvriendelijk
 • Praktisch
 • Intuïtief
 • Overzichtelijk
 • Snel

Met het AMS kun je de RI&E helemaal in eigen beheer uitvoeren. Het AMS zorgt voor borging (systematiek en beheersmaatregelen) en vormt een platform voor alle arbo- en verzuimtaken. Het AMS maakt niet alleen inzichtelijk wat niet goed is geregeld, maar laat ook zien welke arbo activiteiten wel zijn uitgevoerd. Het AMS wordt in vrijwel alle sectoren en branches gebruikt. Zo zijn er goede vragenlijsten beschikbaar die aansluiten op de branche-RI&E en op de Arbocatalogus van veel branches.

Met het AMS wordt een basis gelegd in de vorm van een valide en toetsbare RI&E. In de kern is het systeem een belangrijk onderdeel in het sturen en beheersen van het proces van voortdurende verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Structuur

Het AMS levert een duidelijke structuur en samenhang op en voldoet aan de regelgeving. Daarnaast heeft u geen stapels papierwerk meer en in meerdere opzichten een duurzame en actieve RI&E die meebeweegt wanneer nodig.
Zo zijn er aanvullende modules op het gebied van melding van ongevallen en incidenten, BHV, toetsing en managementinformatie. Zo heeft u met het AMS een compleet pakket voor handen om alle arbo-activiteiten goed te begeleiden en te beheren.

Wereldwijd werken met het AMS

Internationaal – het AMS in het Engels

Het AMS is ook in een Engelse versie verkrijgbaar en daardoor ook geschikt voor bedrijven die internationaal werken.

The AMS is translated into English. Call us at +31 514 601 817 for more information or send an e-mail to info@raatwerk.nl.

Meer weten over het AMS? 


Nú een demo aanvragen

Maar uiteraard kunt u ook altijd ons contactformulier op onze contactpagina invullen, een e-mail sturen of telefonisch contact met ons opnemen.

Meer weten over de dynamische RI&E als digitale RI&E? Lees er meer over op onze website.