• Slide 0
 • Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
 • Slide 6

Over Raatwerk

Raatwerk adviseert over veilig en gezond werken en biedt in de vorm van het AMS (ArboManagementSysteem) een digitale, klantgerichte en duurzame ondersteuning op het gebied van arbo en preventie. Raatwerk is eigenaar en ontwikkelaar van het AMS en richt zich verder op begeleiding van het uitvoeren van de RI&E’s, het implementeren van het AMS en de opleiding van preventiemedewerkers om met het AMS te leren werken. 

ISO 27001:2017

ISO 27001:2017 certificering
Raatwerk heeft met het behalen van de ISO 27001:2017 certificering voldaan aan de hoge kwaliteitsnormen die hieraan worden verbonden. En het geeft aan dat onze systemen voldoen aan alle normeisen voor informatiebeveiliging die de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hieraan stelt.

De werkwijze van Raatwerk kenmerkt zich door betrouwbaarheid en betrokkenheid die zich richt op continue verbeteringen om zo de klanttevredenheid verder te verhogen. Zo krijgen onze klanten dat wat beloofd is en weten zij dat de kwaliteit van onze dienstverlening en de informatiebeveiliging structureel goed geregeld is.

Eigen label

Raatwerk levert het AMS aan brancheorganisaties voor de branche-RI&E (ruim 25 verschillende branches), aan adviesbureaus die het in eigen label gebruiken voor hun klanten en Raatwerk levert het AMS rechtstreeks aan haar eigen klanten. Dit zijn enerzijds grote, complexe bedrijven en anderzijds ook MKB dat behoefte heeft aan dynamiek en structuur in de arbozorg.

Een belangrijk onderdeel van goed werkgeverschap is het oog hebben voor de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Als startpunt voor de zorg voor arbeidsomstandigheden is de RI&E een belangrijk onderdeel. Om arbo en preventie goed te borgen, structuur aan te brengen en om dynamiek te creëren, ontwikkelde Raatwerk vanuit haar visie en ervaring het ArboManagementSysteem (AMS). Met dit digitale RI&E-instrument met pro-actief volgsysteem ontstaat grip op de activiteiten die op het gebied van veilig en gezond werken worden uitgevoerd. Goed werkgeverschap kan op deze manier eenvoudig worden aangetoond en onderbouwd.

RI&E dealerschappen

Voordelen van het AMS

 • Zowel geschikt voor grote als kleine organisaties
 • Actief volgsysteem
 • Gericht op nagenoeg elke branche
 • Gebruiksvriendelijk
 • Stimuleert aantoonbaarheid van arbo-inspanningen
 • Maatwerk voor ieder type bedrijf

AMS is een product van Raatwerk

Grote, complexe organisaties maar ook kleine organisaties hebben baat bij het gebruik van het ArboManagementSysteem (AMS) waarbij de energie vooral gaat zitten in het proces ná het uitvoeren van de RI&E. 

AMS dealerschap en Branche RI&E

Raatwerk biedt arbodiensten, verzuimbureaus en branchorganisaties de mogelijkheid om met het AMS onder eigen label RI&E’s uit te voeren en te beheren.

Raatwerk levert het AMS en implementeert de applicatie bij haar klanten. De samenwerking met onze klanten resulteert in uitwisseling van visie en ervaring en leidt tot voortdurende vernieuwing van onze producten.

Dat is de kracht én uitdaging van de adviseurs van Raatwerk: voor iedere klant passende en persoonlijke dienstverlening bieden.


Ik wil graag meer weten over het AMS

Arbomanagementsysteem logo